Begin > Afrika > Zuid-Afrika
Dit is het nieuwe Kuoni-label van ons team van reisspecialisten voor Afrika
Kuoni wordt Tenzing Travel: specialisten in verre reizen
  1. Overzicht
  2. Reizen
  3. Algemeen
  4. Praktisch

Vakantie Zuid-Afrika

Onze reisspecialist

Reisspecialist

Mijn naam is Stéphanie en ik ben een van de reisspecialisten Zuid-Afrika bij Kuoni. Mijn collega's en ik adviseren u graag over uw reis naar Zuid-Afrika.

Vraag een reisplan aan voor Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een uitermate gevarieerde vakantiebestemming. Het doet de slogan 'een wereld in één land' alle eer aan; het land is dan ook zo groot als de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Spanje bij elkaar.
Tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika is er veel te ontdekken. Zuid-Afrika beschikt over vele nationale parken, wildreservaten en privé-wildparken. De schitterende Drakensbergen zijn een eldorado voor de wandelaar, op de Panoramaroute heeft u onovertroffen uitzichten.
In het zuidwesten liggen de beroemde wijngebieden, in het verre noorden liggen theeplantages. Kaapstad is een van de mooist gelegen steden ter wereld, met een gezellige sfeer. U rijdt door dorpjes met typische Afrikaanse markten, door stadjes met stralend witte Kaap-Hollandse huizen, ziet lange zandstranden bij Durban en ruige rotskusten bij Tsitsikamma.
Niet in de laatste plaats heeft de 'Regenboognatie', zoals Zuid-Afrika ook wel genoemd wordt, een gastvrije bevolking. In veel plaatsen zijn er (openlucht)musea en voorstellingen waar u kunt kennismaken met de verschillende bevolkingsgroepen.


Favoriete reizen Zuid-Afrika

Highlights of South Africa

Zuid-Afrika wordt ook wel eens omschreven als ‘De wereld in één land’. Om zoveel mogelijk van dit gevarieerde land te zien, hebben wij een route samengesteld waarbij u geen hoogtepunt hoeft te missen. Tijdens deze reis is geen dag hetzelfde. U zult wilde dieren zien, het natuurschoon van Zuid-Afrika bewonderen, maar ook de bruisende stad Kaapstad bezoeken. Tijdens deze reis vliegt u van Durban naar Port Elizabeth om een lange afstand te overbruggen. Zo behoudt u een rustig tempo gedurende uw vakantie. De wegen in Zuid-Afrika lenen zich uitstekend om met een huurauto op pad te gaan. U blijft zo bovendien lekker zelfstandig. Uiteraard is deze reis aan te passen naar uw wensen.

Kids in South Africa

Op safari in Afrika, een grote wens van velen. Op safari met het hele gezin is een belevenis waar u als familie jaren later nog over zult praten. Zuid-Afrika is een kindvriendelijk land. Deze autoreis is voor ieder die graag in een rustig reistempo wil reizen heel geschikt. Op de meeste plaatsen verblijft u twee of drie nachten. U bezoekt wildparken in malariavrije gebieden, u kunt veel actieve excursies ondernemen en u rijdt door veelzijdige natuurgebieden met een spetterend einde in Kaapstad. In alle accommodaties zijn kinderen zeer welkom! De kinderen verblijven indien gewenst bij u op de kamer. U komt vrijwel zeker met 'wilde' verhalen thuis!

From South Africa with Love

Deze reis is pure verwennerij. Naar keuze verblijft u in eersteklasse of deluxe accommodaties, waarbij het personeel ervoor zal zorgen dat het u aan niks ontbreekt. De route is bijzonder, want na een overnachting in Johannesburg en een korte binnenlandse vlucht naar George is Oudtshoorn eigenlijk uw startpunt van de vakantie. Door het binnenland rijdt u verder richting Montagu, met onderweg de veelzijdige Route 62. Na de overheerlijke wijnen in Stellenbosch is het tijd voor Kaapstad. U kunt hier uw tijd optimaal benutten, want daarna wordt u pas echt in de watten gelegd tijdens uw Rovos Rail 'experience'. U sluit de reis af met een uitgebreide safari, de Drakensbergen en de Panorama-route.

In Touch with the Panorama Route & Kruger

Zuid-Afrika staat bekend om de diversiteit aan wild. En waar kunt u beter de Big Five spotten dan in het Krugerpark? Op safari gaan werkt verslavend, dus geen game drive is te veel. Iedere dag beleeft u Zuid-Afrika weer anders. Een mooie combinatie van wildlife en natuur is waar het bij deze reis om gaat. De Panorama-route komt daarom ook uitgebreid aan bod. Indien u iets aan deze route wilt aanpassen kunnen wij u daarbij zeker van dienst zijn!

Reizen op maat naar Zuid-Afrika

Van ons uitgebreide aanbod aan autoreizen noemen we de Highlights of South Africa, onze 20-daagse Bestseller. Of boekt u South Africa by Camper, de campings zijn voor u geboekt. Reist u met uw gezin, kiest u dan voor de Kids in the Wild Kids in the Wild of de Kids in the Cape. Wilt nu niet zelf rijden? Topservice in de klassieke trein van Rovos Rail, ontspannen genieten tijdens een internationale groepsreis, natuur en cultuur tijdens de Kruger Experience. Bijzonder is de wandelsafari bij het Krugerpark. Accommodaties in Zuid-Afrika bieden wij aan te kust en te keur, steeds met zorg geselecteerd.
Reizen op maat naar Zuid-Afrika: onze Zuid-Afrika-specialisten denken graag met u mee!

Beste reistijd Zuid-Afrika

De jaargetijden zijn tegenovergesteld aan die van ons.
In de zomer, van december tot en met februari, heersen hoge temperaturen en is er kans op fikse buien. De herfst is zacht en de natuur herfstachtig mooi.
In de winter, van juni tot en met augustus, kan het vriezen in het noorden, en is het overdag meestal kraalhelder; in het zuidwesten valt dan de meeste regen.
De winter is de beste periode om tijdens je vakantie in Zuid-Afrika wild te zien. In de lente, september tot en met november, is er kans op regen, maar staat ook de natuur in bloei. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme.


Voorbeeldreizen Zuid-Afrika

Gevonden reizen: 30 Toon mij de volgende categorie →
19-daagse internationale kampeerreis

Best of Africa

Best of Africa

Zes Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke kampeerreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi en Tanzania.


19-daagse internationale groepsreis

Best of Africa (accommodated)

Best of Africa (accommodated)

Zes Afrikaanse landen in drie weken tijd. Wij maken het niet alleen mogelijk, maar ook haalbaar en leuk. Het ene land zult u intensiever bezoeken dan het ander, maar het moge duidelijk zijn dat u met deze avontuurlijke groepsreis ontzettend veel gaat zien. De landen die u aandoet zijn: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi en Tanzania.


15-daagse internationale groepsreis

Best of South Africa

Best of South Africa

Deze groepsreis Zuid-Afrika brengt u in twee volle weken van het natuurschone en wildrijke binnenland in het noorden, naar de sfeervolle kustplaatsen in het zuiden. In internationaal gezelschap en met een vakkundige gids die ervoor zorgt dat u niks onderweg gaat missen. Het leuke is, u legt alle afstanden af over land en zo komt u ook langs de indrukwekkende Drakensbergen. Onderweg maakt u kennis met de lokale bevolking.


15-daagse internationale groepsreis

Best of South Africa

Best of South Africa

Deze rondreis door Zuid-Afrika brengt u in twee volle weken van het natuurschone binnenland in het noorden, naar de sfeervolle kustplaatsen in het zuiden. In internationaal gezelschap en met een vakkundige gids die ervoor zorgt dat u niks onderweg gaat missen. Het leuke is, u legt alle afstanden af over land en zo komt u ook langs de indrukwekkende Drakensbergen. Onderweg maakt u kennis met de lokale bevolking.


2-daagse treinreis

Blue Train

Blue Train

De Blue Train geniet wereldwijd bekendheid vanwege zijn uitstekende service en luxe. Het is een bijzondere ervaring om met deze eerste klas trein te reizen. U leunt achterover in uw comfortabele stoel en ziet het schitterende landschap aan u voorbij trekken. De treinreis is heel goed te combineren met een autoreis of privé-reis. Heeft u iets te vieren of wilt u uzelf verwennen, kies dan voor de Blue Train.


20 dagen internationale groepsreis

Cape Town to Victoria Falls (accommodated)

Cape Town to Victoria Falls (accommodated)

Het bijzondere aan deze groepsreis is dat het landschap onderweg continu verandert. U start in het bruisende Kaapstad, reist via de nog onontdekte Noord-Kaap naar Namibië. Een land vol tegenstellingen als het gaat om de natuur. Wilde dieren zijn in groten getale aanwezig in Botswana, omgeven door de waterrijke delta en groene wildernis. De Victoria Falls zorgen voor een spetterend einde.


20-daagse internationale kampeerreis

Cape Town to Victoria Falls (camping)

Cape Town to Victoria Falls (camping)

Het bijzondere aan deze groepsreis is dat het landschap onderweg continu verandert. U start in het bruisende Kaapstad, reist via de nog onontdekte Noord-Kaap naar Namibië. Een land vol tegenstellingen als het gaat om de natuur. Wilde dieren zijn in groten getale aanwezig in Botswana, omgeven door de waterrijke delta en groene wildernis. De Victoria Falls zorgen voor een spetterend einde.


22-daagse autoreis

Discovery of South Africa

Discovery of South Africa

Deze reis brengt u, geheel over land, van Johannesburg naar Kaapstad. Bent u op zoek naar puur natuur en slaat u het liefst geen enkele bijzondere plek over? Dan past deze reis bij u. In het meest bekende park van Zuid-Afrika, het Krugerpark, gaat u vast en zeker wilde dieren zien. Er is voldoende tijd voor de Panorama Route, waarbij u geen natuurwonder hoeft te missen. De route richting het zuiden loopt gedeeltelijk door het binnenland en gedeeltelijk langs de kust. In het Golden Gate National Park liggen uitgestrekte graslanden en spectaculaire zandsteenformaties. Zeker geschikt voor een mooie wandeling. Via de Tuinroute sluit u de reis af in Kaapstad. Heeft u de reis net iets anders in uw hoofd? Wij passen de route graag voor u aan.


8-daagse autoreis

Enjoy the Eastern Cape

Enjoy the Eastern Cape

Heeft u al veel gezien van Zuid-Afrika en wilt u eens wat anders? Wij hebben een leuke route uitgestippeld door de Karoo, waarbij de elementen wildlife, cultuur en natuur goed worden afgewisseld. U overnacht in eersteklasse accommodaties en verblijft meestal langer dan één nacht op dezelfde plek, dat zorgt voor rust in uw programma. Zoals u van ons mag verwachten is de reis nog geheel op maat aan te passen.


5-daagse autoreis

Enjoy the Western Cape

Enjoy the Western Cape

Heeft u niet al te veel tijd, maar u wilt wel een goede indruk krijgen van de West-Kaap van Zuid-Afrika? Deze korte vijfdaagse autoreis heeft als voordeel dat u begint en eindigt in Kaapstad. Indien gewenst kunt u de reis dan ook in deze veelzijdige stad verlengen met een aantal nachten. Of u nu rust zoekt of vertier u vindt het allebei in Kaapstad.


18-daagse autoreis

Experience Boutique South Africa

Experience Boutique South Africa

Bent u klaar voor de ultieme belevenis in Zuid-Afrika? Met deze rondreis doet u veel verschillende ervaringen op, terwijl u verblijft in karakteristieke Bed & Breakfast accommodaties. U ziet wel de highlights, maar toch net even anders. De route is dan ook erg geschikt wanneer u al eens eerder in Zuid-Afrika bent geweest. U verblijft in een privé-wildreservaat in de omgeving van het Krugerpark, maar u maakt ook kennis met een heel ander wildlife gebied gelegen in de Oost-Kaap regio. U zult merken dat het landschap in Zuid-Afrika heel gevarieerd is. Wilt u de Afrikaanse keuken proeven? Dan weten wij een zeer geschikt adres voor een 'sterrenwaardig' restaurant in Franschhoek!


flexibele autoreis

Flexdrive Zuid-Afrika

Flexdrive Zuid-Afrika

Wilt u zelf uw route en overnachtingsplaatsen bepalen, maar wel uw hele reis of een deel daarvan van tevoren hebben geregeld? Kies dan voor een South Africa FlexDrive waarbij u uw eigen route op maat samenstelt. De op de website aangegeven 'vanaf' prijs betreft het FlexDrive Informatiepakket die u er los bij boekt; u ontvangt dan bij aankomst een informatiepakket (de zogenaamde Co-Pilot) bestaande uit een routebeschrijving en een overzicht van de voor u gereserveerde hotels.


17-daagse autoreis

From South Africa with Love

From South Africa with Love

Deze reis is pure verwennerij. Naar keuze verblijft u in eersteklasse of deluxe accommodaties, waarbij het personeel ervoor zal zorgen dat het u aan niks ontbreekt. De route is bijzonder, want na een overnachting in Johannesburg en een korte binnenlandse vlucht naar George is Oudtshoorn eigenlijk uw startpunt van de vakantie. Door het binnenland rijdt u verder richting Montagu, met onderweg de veelzijdige Route 62. Na de overheerlijke wijnen in Stellenbosch is het tijd voor Kaapstad. U kunt hier uw tijd optimaal benutten, want daarna wordt u pas echt in de watten gelegd tijdens uw Rovos Rail 'experience'. U sluit de reis af met een uitgebreide safari, de Drakensbergen en de Panorama-route.


20-daagse autoreis

Highlights of South Africa

Highlights of South Africa

Zuid-Afrika wordt ook wel eens omschreven als ‘De wereld in één land’. Om zoveel mogelijk van dit gevarieerde land te zien, hebben wij een route samengesteld waarbij u geen hoogtepunt hoeft te missen. Tijdens deze reis is geen dag hetzelfde. U zult wilde dieren zien, het natuurschoon van Zuid-Afrika bewonderen, maar ook de bruisende stad Kaapstad bezoeken. Tijdens deze reis vliegt u van Durban naar Port Elizabeth om een lange afstand te overbruggen. Zo behoudt u een rustig tempo gedurende uw vakantie. De wegen in Zuid-Afrika lenen zich uitstekend om met een huurauto op pad te gaan. U blijft zo bovendien lekker zelfstandig. Uiteraard is deze reis aan te passen naar uw wensen.


13-daagse autoreis

In touch with Eastern South Africa

In touch with Eastern South Africa

Twee weken lang een en al afwisseling wanneer u door het oostelijke deel van Zuid-Afrika reist, zonder iedere dag opnieuw uw koffer te hoeven inpakken. Hoogtepunten? De Panorama-route met schitterende uitzichten, op safari in het Krugerpark, bezoek aan het traditionele koninkrijk Swaziland, een dag aan de kust van de Indische Oceaan en de majestueuze Drakensbergen, een super wandelgebied.


8-daagse autoreis

In Touch with Northern & Western Cape

In Touch with Northern & Western Cape

Wilt u een stukje onbekend Zuid-Afrika ervaren? Dan is dit de geschikte autoreis voor u. Augrabies Falls met imposante granieten vlaktes, romantiek in Naries, semi-woestijn Nama Karoo, de witte uitgestrekte stranden van Lamberts Bay, uniek verblijf tussen de rotsen in Kagga Kamma en dieren spotten in Langebaan. Zoekt u iets unieks? Dan is dit de geschikte reis voor u.


8-daagse autoreis

In Touch with the Garden Route

In Touch with the Garden Route

Tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika beleeft u de Tuinroute op haar best: u rijdt langs uitgestrekte landschappen, bezoekt een privé-wildpark en u heeft de mogelijkheid om een van de vele wijnboerderijen te bezoeken in de omgeving van Stellenbosch. Een aantal excursies zijn inbegrepen, maar voor het grootste gedeelte van de reis, bepaalt u uw eigen dagindeling.


9-daagse autoreis

In Touch with the Panorama Route & Kruger

In Touch with the Panorama Route & Kruger

Zuid-Afrika staat bekend om de diversiteit aan wild. En waar kunt u beter de Big Five spotten dan in het Krugerpark? Op safari gaan werkt verslavend, dus geen game drive is te veel. Iedere dag beleeft u Zuid-Afrika weer anders. Een mooie combinatie van wildlife en natuur is waar het bij deze reis om gaat. De Panorama-route komt daarom ook uitgebreid aan bod. Indien u iets aan deze route wilt aanpassen kunnen wij u daarbij zeker van dienst zijn!


15-daagse autoreis

In Touch with the Wild Coast

In Touch with the Wild Coast

Als u op zoek bent naar een ander gezicht van Afrika, bent u bij de Wildcoast aan het juiste adres. Hier is het landschap groen en ruig met vele rivieren, watervallen en een prachtig blauwe zee. Met een ruime keuze aan activiteiten als vissen, hiken, kanovaren en mountain biken is het de perfecte plek voor iedereen die een beetje avontuur zoekt. Dit afgewisseld met de onontdekte wildparken in het Karoo Heartland maakt deze reis zeer bijzonder.  


4-daagse safari

Kariega Bush Experience

Kariega Bush Experience

Wilt u graag op safari, maar zoekt u iets speciaals? Geen massatoerisme, maar wel een wildrijk gebied met de Big Five en een verrassend landschap? Dan heeft u het nu gevonden. Welkom in het Kariega privé-wildreservaat! Geen dag zal hetzelfde zijn en in het dagprogramma leest u waarom.


18-daagse autoreis

Kids in South Africa

Kids in South Africa

Op safari in Afrika, een grote wens van velen. Op safari met het hele gezin is een belevenis waar u als familie jaren later nog over zult praten. Zuid-Afrika is een kindvriendelijk land. Deze autoreis is voor ieder die graag in een rustig reistempo wil reizen heel geschikt. Op de meeste plaatsen verblijft u twee of drie nachten. U bezoekt wildparken in malariavrije gebieden, u kunt veel actieve excursies ondernemen en u rijdt door veelzijdige natuurgebieden met een spetterend einde in Kaapstad. In alle accommodaties zijn kinderen zeer welkom! De kinderen verblijven indien gewenst bij u op de kamer. U komt vrijwel zeker met 'wilde' verhalen thuis!


17-daagse individuele reis

Kruger to Delta Adventure (Johannesburg-Delta)

Kruger to Delta Adventure (Johannesburg-Delta)

Wilt u in een internationale groep reizen en vindt u afwisseling belangrijk? Dan is dit wellicht een mooie reis voor u. U reist in een kleine groep met slechts maximaal 16 andere personen en u overnacht in afwisselend tented camps, hotels en lodges. U doet maar liefst drie landen aan; Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana. Zo bezoekt u de Venda-stam in Zuid-Afrika, ziet u oude rotstekeningen in Zimbabwe en maakt u vele game drives in verschillende nationale parken.


individuele reis

Rovos Rail

Rovos Rail

'Life is a train, get on board' de Oriënt Express van Afrika! Deze klassieke schoonheid verzorgt een reis in rustig tempo en rijdt verschillende routes. Onderweg kunt u op de meeste plaatsen excursies maken. De maaltijden en de service zijn van superieure kwaliteit. De service is van hoog niveau. De trein rijdt op stoom, olie of  elektriciteit, afhankelijk van het traject. Een reis met deze trein is een luxe vakantie op zich!


20 dagen internationale groepsreis

South Africa Adventure (accommodated)

South Africa Adventure (accommodated)

Deze groepsreis door Zuid-Afrika is heel geschikt als u de 'Regenboognatie' uitgebreid wilt zien. Alle afstanden worden over land afgelegd. Zo mist u geen enkel hoogtepunt. U reist ook door Lesotho en door Swaziland, waardoor u in aanraking komt met verschillende culturen. Voor wandelen is er voldoende tijd in Tsitsikamma, Swaziland en tijdens uw verblijf in de Drakensbergen.


13-daagse privé-reis

South Africa in Style (t/m 31okt'14)

South Africa in Style (t/m 31okt'14)

Deze privé-reis biedt u het neusje van de zalm op het gebied van accommodaties. U logeert in de beste vijf-sterren hotels en lodges. U begint de reis met een verkenning van Kaapstad en omgeving, brengt enige dagen door in het plaatsje George aan de Tuinroute en maakt safari’s in het Sabi Sands privé-wildpark en in het Kapama privé-wildreservaat. De gids/chauffeur zorgt voor een nog hoger comfortlevel tijdens uw reis.


13-daagse privé-reis

South Africa in Style (v.a.01nov'14)

South Africa in Style (v.a.01nov'14)

Deze privé-reis biedt u het neusje van de zalm op het gebied van accommodaties. U logeert in de beste vijf-sterren hotels en lodges. U begint de reis met een verkenning van Kaapstad en omgeving, brengt enige dagen door in het plaatsje George aan de Tuinroute en maakt safari’s in het Sabi Sands privé-wildpark en in het Kapama privé-wildreservaat. De gids/chauffeur zorgt voor een nog hoger comfortlevel tijdens uw reis.


22-daagse autoreis

Southern Africa by 4-WD (v.a. 1nov'14: South Africa & Botswana by 4-WD)

Southern Africa by 4-WD (v.a. 1nov'14: South Africa & Botswana by 4-WD)

Deze reis per comfortabele 4-WD door Zuid-Afrika en Botswana is niet voor iedereen weggelegd. De afstanden zijn groot, de wegen deels ruig, maar wat u allemaal gaat zien, maakt het zeker de moeite waard. Vooraf krijgt u een korte 4-WD training, waardoor u zelf in het Chobe National Park, Moremi Game Reserve en Marakele National Park kunt rijden. Ervaring met het rijden in een 4-WD voertuig en reis ervaring in Afrika is een pré. Een reis naar onbewoonde gebieden, de wildernis in, waar zelfs uw mobiele telefoon niet steeds bereikbaarheid heeft!


13-daagse privé-reis

Southern Africa in Style (v.a.01nov'14: South Africa & Botswana in Style)

Southern Africa in Style (v.a.01nov'14: South Africa & Botswana in Style)

Comfort en exclusieve belevenissen gaan tijdens deze reis hand in hand met de belangrijkste hoogtepunten op natuurgebied in Zuidelijk Afrika. U bezoekt 't mooiste  plekje van Zuid-Afrika, de meest wildrijke parken van Botswana en de machtige Victoria-watervallen in Zimbabwe. U logeert in uitstekende lodges en hotels die op schitterende locaties liggen, u kunt rekenen op persoonlijke service en met veel zorg bereide maaltijden. U maakt tal van safari's, de ene keer per open voertuig, dan weer per boot of te voet. En als kers op de taart reist u vaak in stijl per vliegtuig. Wilt u extra excursies maken, dan is dat mogelijk. Een reis voor fijnproevers!


5-daags arrangement

Victoria Falls & Hwange

Victoria Falls & Hwange

Een bezoek aan zuidelijk Afrika is pas echt compleet als u ook de wereldberoemde Victoria Falls heeft gezien. Daarnaast bezoekt u tijdens deze reis naar Zimbabwe ook Hwange National Park, een wildpark even ten zuiden van Victoria Falls.


7-daags arrangement

Victoria Falls, Chobe & Okavango

Victoria Falls, Chobe & Okavango

Een perfecte match: Naast de Victoria-watervallen op de grens van Zambia en Zimbabwe bezoekt u Chobe National Park. Vervolgens reist u door naar de Okavango Delta. Dit arrangement is goed te combineren met bijvoorbeeld een autoreis door oostelijk Zuid-Afrika.           


Hotels Zuid-Afrika

Kies eerst een regio.

Algemene informatie Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika biedt Kuoni u verschillende mogelijkheden om uw vakantie samen te stellen: rondreizen, zowel met de auto als in privé-verband, natuurarrangementen, een wandelsafari, camperreizen, hotels, lodges en game reserves. Vraag nu uw reisplan aan voor uw vakantie naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten staan klaar om u de vakantie van uw leven te bezorgen.

De mensen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika wonen meer dan 44 miljoen mensen. Hoe verschillend ook in uiterlijk en tradities, u wordt met een brede glimlach verwelkomd.

De natuur van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een zeer varierend landschap en er zijn talrijke natuurparken met zowel wilde dieren, zoals de Big Five en bijzondere vogelsoorten, waar u diverse safari's en gamedrives kunt maken.

Op safari gaan in Zuid-Afrika

Op safari gaan is wellicht een van de meest bijzondere ervaringen van uw vakantie in Zuid-Afrika. Het woord 'safari' is afkomstig uit het Arabisch en betekent 'reis'. Het is een tocht door een of meer natuurparken om dieren in het wild op te sporen, te observeren, te filmen en te fotograferen. We bieden ook diverse 'game drives' aan: dit zijn tochten van een paar uur waarbij u op zoek gaat naar wild.
Het safarivoertuig verschilt in grootte en aantal zitplaatsen, en is meestal niet voorzien van een dak en ramen. Naast de ranger (chauffeur) gaat er vaak een 'tracker' (spoorzoeker) mee, die voorp zit. Deze is onmisbaar vanwege zijn kennis van de bush en zijn vermogen dieren van verre te zien. In Zuid-Afrika zijn er privé-wildparken. Waar u in de nationale en regionale parken gehouden bent aan de bestaande wegen, mag uw gids in de privé-wildparken van de paden afwijken.

Regio's van Zuid-Afrika

Noordelijk Zuid-Afrika

Bekende bezienswaardigheden van dit deel van Zuid-Afrika:

Johannesburg en Pretoria
• Krugerpark: de wildtuin van Zuid-Afrika en het oudste nationale park
• Panoramaroute: een van de mooiste routes van Zuid-Afrika met de weidse uitzichten bij God's Window, de grillige rotsen van Bourke's Luck Potholes en de bizar gevormde Drie Rondavels.

Het noorden van Zuid-Afrika is een vakantie op zich waard.

Lees meer over Noordelijk Zuid-Afrika en bekijk ons aanbod >

Oostelijk Zuid-Afrika

Dit gebied is uitgestrekt en afwisselend. In Oostelijk Zuid-Afrika vindt u lange zandstranden, rotskusten waar de huizenhoge golven tegen de rotsen beuken en de malariavrije wildparken zoals Mkuze Game Reserve en Addo Elephant National Park. U kunt fantastisch wandelen en paardrijden in de imposante Drakensbergen.

De voornaamste steden zijn Port Elizabeth en Durban.

Lees meer over Oostelijk Zuid-Afrika en bekijk ons aanbod >

Westelijk Zuid-Afrika

Dit deel van Zuid-Afrika heeft ook een indrukwekkende kustlijn, met rotskusten en zandstranden. Belangrijke bezienswaardigheden in deze regio van Zuid-Afrika zijn:
• Tuinroute met pittoreske plaatsjes zoals Knysna en Plettenberg
Hermanus, een topbestemming om walvissen te spotten; ze komen zo dichtbij dat u ze vanaf de kust kunt zien
Kaapstad
• Wijngebieden bij Stellenbosch

Lees meer over Westelijk Zuid-Afrika en bekijk ons aanbod >

Zuid-Afrika is een land om te bezoeken en weer terug te keren. Geniet u van een welverdiende vakantie in Zuid-Afrika. Kuoni biedt u vele onvergetelijke rondreizen. Laat onze specialisten een reisplan op maat samenstellen voor uw vakantie naar Zuid-Afrika.

Bekijk onze rondreizen Zuid-Afrika en laat u inspireren door dit veelzijdige land >

Praktische Informatie

Tijdsverschillen Zuid-Afrika

Tijdens onze zomertijd (winter in Zuid-Afrika) is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd (zomer in Zuid-Afrika) is het 1 uur later in Zuid-Afrika.

Feestdagen Zuid-Afrika

Nationale feestdagen van Zuid-Afrika zijn:
• Mensenrechtendag: 21 maart
• Vrijheidsdag: 27 april
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Dag van de Jeugd: 16 juni
• Erfgoeddag: 24 september
• Dag van de Verzoening: 16 december
• Kerstmis: 25 december
• Goodwill Day: 26 december
Daarnaast kent Zuid-Afrika wisselende (christelijke) feestdagen zoals Pasen, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Ramadan:
Houdt rekening met het feit dat ten tijde van de Ramadan in de hotels aanpassingen zullen worden gemaakt, opdat de lokale bevolking de etende westerlingen (de gasten) niet kunnen zien. Het wordt door moslims zeer gewaardeerd als klanten zich conservatiever kleden in deze periode. Gedurende deze periode zijn ook veel winkels, musea en restaurants gesloten.

Taal in Zuid-Afrika

Tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika kunt u prima terecht met Engels. In Zuid-Afrika worden verder diverse talen gesproken: Afrikaans, Engels, iNdebele, isiXhosa, isiZulu, Sepedi, Sesotho, Siswati, Tshivenda en Xitsonga.
Enkele woorden Afrikaans:
• Aartappelskyfies: patat
• Baaikostuum: badpak
• Bababroeikas: couveuse
• Bakkie: pick-uptruck
• Beeldradio:  televisie
• Hysbak: lift
• Inkopies: boodschappen
• Mengeldrankie: cocktail

Geldzaken Zuid-Afrika

Tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika betaalt u met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- =  ZAR 14,89 (ZAR 1 =  €0,06). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/.
Creditcard:

Tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika kunt u tevens met uw creditcard betalen. Bij de meeste grote winkels, hotels en lodges worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van borgsommen voor autohuur, camperhuur en voor hotels. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.
Pinnen:
Ook kunt u pinnen tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika. Let u er wel op dat de geldautomaat vorozien is van een Maestro- of Cirrus-teken.
N.B.: Benzinestations rekenen uitsluitend af in contant geld.

Paspoort & visum Zuid-Afrika

Voor een rondreis in Zuid-Afrika dient u in het bezit te zijn van een retourticket en een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika. Heeft u een Nederlands of Belgisch paspoort dan heeft u geen visum nodig indien u maximaal 90 dagen verblijft.

Hotels Zuid-Afrika

Tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika kunt u in diverse vormen van accommodaties overnachten: guesthouses, game reserves met lodges, chalets en of luxe safaritenten, restcamps en kampeerterreinen. Als u een camperreis maakt door Zuid-Afrika raden wij aan om op de aangewezen kampeerterreinen te overnachten. Vrij kamperen is ongebruikelijk.

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Zuid-Afrika


Tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika kunt u prima eten. Ook in de meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants waar u terecht kunt voor een (eenvoudige) maaltijd. Alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan in Nederland. Er zijn fast foodketens en take-aways; ook verkopen bezinestations vaak eenvoudig 'meeneem-etes'.

Zuid-Afrikaanse wijnen
U kunt in Zuid-Afrika uitstekende wijnen drinken. In de omgeving van de Wijnroute, in het zuiden van Zuid-Afrika, liggen diverse wijnboerderijen zoals Stellenbosch en Franschhoek, waar u op bezoek kunt gaan en zich kunt versmaden aan de overheerlijke wijnen. Probeert u ook eens het drankje Amarula, een typisch Zuid-Afrikaans likeurtje.

Klimaat in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die van ons. De gemiddelde temperatuur in Zuid-Afrika ligt in onze zomermaanden tussen de 16-21°. In onze wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20-26°. De meeste regen kunt u in Zuid-Afrika tussen november en maart verwachten.
In de avonden kan het flink afkoelen, ondanks dat het een warme dag is geweest.

Lokaal vervoer Zuid-Afrika

Vervoer in de steden: In de grote steden hebben de grotere hotels vaak een eigen shuttle-dienst naar en van de luchthaven. Daarnaast kunt u in de grote(re) steden het beste gebruikmaken van een taxi. Taxi's staan meestal gereed en zijn relatief goedkoop.
Interlokaal: Indien u geen auto of camper heeft gehuurd, zult u meestal per vliegtuig, auto of (mini)bus naar uw volgende bestemming reizen.REISVERHALEN

Laat u inspireren door reisverhalen over Zuid-Afrika van onze reisspecialisten, lokale vertegenwoordiging en onze reizigers.

Onze reisspecialisten

"Zuid-Afrika is een perfecte bestemming voor een veelzijdige reis!"

Onze reizigers

"Voordat we in het Krugerpark waren, zagen we al 4 cheeta's!"

Onze lokale agent

"Op deze manier is sightseeing een hele andere gewaarwording!"


Kuoni wordt Tenzing Travel.
En dat is goed nieuws.

De specialisten van Tenzing Travel doen er alles aan om onze klanten ultieme reiservaringen te bieden. Net zoals Tenzing Norgay dat ooit deed voor Sir Edmund Hillary, de man die als eerste de Mount Everest beklom. Tenzing was zijn gids en sherpa die de reis voorbereidde, de route kende en de problemen onderweg hielp overwinnen. Wij willen graag uw Tenzing zijn. Uw gids die u voor gaat en het voor u mogelijk maakt onvergetelijke momenten te beleven.

Onze naam verandert, maar onze mensen blijven dezelfde. Wij zijn Tenzing Travel, specialisten in verre reizen.


Lees meer over de naamsverandering van Kuoni »