Begin > Azië > Japan > Highlights of Japan
Dit is het nieuwe Kuoni-label van ons team van reisspecialisten voor Azië
Kuoni wordt Tenzing Travel: specialisten in verre reizen
 1. Overzicht
 2. Arrangement
 3. Beschrijving
 4. Accommodaties
 5. Prijzen

Highlights of Japan

Deze 9-daagse reis voert u langs de bekendste en meest bijzondere steden en gebieden van Japan. Vanuit de hoofdstad Tokyo bezoekt u het fascinerende Kamakura en de beroemde Mount Fuji. Kyoto wordt als basis gebruikt om het charmante stadje Takayama en het aan de westkust gelegen Kanazawa te ontdekken. Ook ziet u in Kyoto enkele van de vele tempels die deze stad zo fascinerend maken. Indien u dat wilt kunt u de reis ook eindigen in Kyoto en daar wellicht wat meer tijd doorbrengen. Aan u de keuze!

Highlights

 • Contrastrijke hoofdstad Tokyo
 • Kamakura, van 1185-1333 de hoofdstad van Japan
 • Mount Fuji, de 'Godin van Japan'
 • De charmante steden Takayama en Kanazawa
 • Keizerlijke tempelstad Kyoto

REISLEIDING

(Wisselende) Engelssprekende gidsen.

WAAROM DEZE REIS?

Deze reis is een uitstekende keuze voor wie geïnteresseerd is in de rijke historie van Japan en niet al te lang op reis wil. Het hoofdeiland Honshu is vol culturele bezienswaardigheden. Vanuit de huidige (moderne) hoofdstad reist u vele eeuwen terug in de tijd naar de vroegere keizerlijke hoofdsteden waaronder Kyoto waar u vele prachtige tempels bezichtigt.

Route

Highlights of Japan

INBEGREPEN

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (L=Lunch)
 • (Wisselende) Engelssprekende gidsen
 • Vervoer per airco (mini)bus, lokale bus, Shikansen-trein en Limited Express-trein
 • Genoemde excursies, inclusief entreegelden.

NIET INBEGREPEN

 • Intercontinentale vluchten
 • Facultatieve excursies
 • Persoonlijke uitgaven.

Highlights of Japan

1E DAG: AANKOMST TOKYO → Aankomst in Tokyo, waar u wordt opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging. U wordt met een taxi naar uw hotel gebracht, waarna u de rest van de middag vrij heeft om u te oriënteren in deze bijzondere stad.

2E DAG: TOKYO → Vandaag bezoekt u tijdens een stadsrondrit onder meer de Tokyo Tower, een deel van de mooie tuinen rondom het Imperial Palace en de Asakusa Kannon tempel, de oudste tempel van Tokyo. De toegangspoort tot deze tempel is een opvallend gezicht in deze traditionele stadswijk. De middags brengt u door in de Shopping Arcade waar u uitbundig kunt shoppen. De excursie eindigt bij het treinstation. Uw gids zal u uitleggen hoe u bij het hotel komt.

3E DAG: TOKYO → KAMAKURA → TOKYO → U bezoekt het fascinerende Kamakura, van 1185-1333 de hoofdstad van Japan. De stad staat bekend om het grote aantal boeddhistische tempels. In de omgeving is ook veel te ontdekken. U bezoekt de belangrijkste tempels en wandelt door het stadscentrum. Na de lunch in een lokaal restaurant in Yokohama bezoekt u de Japanse tuin Sankeien. Na terugkomst in Tokyo wordt u afgezet in de wijk Ginza of Shinjuku (niet bij uw hotel, de gids zal u uitleggen hoe u bij het hotel komt) (L).

4E DAG: TOKYO → MOUNT FUJI → HAKONE → U verlaat Tokyo en rijdt naar een van de observatieposten halverwege de beroemde 'Godin van Japan', Mount Fuji. Onderweg geniet u van een schitterend uitzicht. Na de lunch maakt u een ontspannende cruise op het meer van Ashi en gaat u per kabelbaan de berg Komagatake op voor prachtige uitzichten over het beroemde Hakone National Park (L).

5E DAG: HAKONE → TAKAYAMA → Vandaag reist u naar Takayama per Shinkansen- en de Limited Express-trein. U maakt een begeleide wandeltocht door het charmante stadje en bezoekt u onder meer het oude centrum en het Kusakabe Museum.

6E DAG: TAKAYAMA → KANAZAWA → Vroeg op voor een bezoek aan de ochtendmarkt. Dan gaat u op weg naar Shirakawago, een van de hoofdplaatsen in het bergachtige gebied tussen Takayama en Kanazawa. Daarna bereikt u Kanazawa.

7E DAG: KANAZAWA → KYOTO → In de ochtend maakt u een stadsrondrit door Kanazawa. U bewondert de Kenrokuen tuin, die bekend staat als een van de mooiste van Japan. In de wijk Nagamachi bewondert u enkele voormalige Samurai-huizen, die goed bewaard zijn gebleven. Vanmiddag bereikt u per trein Kyoto.

8E DAG: KYOTO → TOKYO → Een stadsrondrit brengt u bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. U ziet onder meer de Kinkakuiji (Gouden paviljoen), een van de bekendste 'highlights' met een mooie tuin er omheen en het Imperial Palace. Na de lunch bezoekt u nog meer mooie tempels, waaronder de Sanjusangendo met 1001 beelden van de Kannon, de god van de barmhartigheid. Als laatste ziet u de tempel Kiyomizudera. 'Kiyomizu' betekent helder water en 'dera' betekent boeddhistische tempel. Het drinken van het water uit de bron bij de tempel zou goed zijn voor de gezondheid. Dan keert u terug naar Tokyo met de Shinkansen-trein, waar u laat in de avond arriveert (L).

9E DAG: VERTREK TOKYO → U wordt bij uw hotel opgehaald voor de transfer (per taxi) terug naar de luchthaven.

Highlights of Japan

Accommodaties tijdens uw reis

PLAATS MIDDENKLASSE EERSTEKLASSE
Tokyo Hotel Grand Palace OF Shiba Park Hotel Keio Plaza Hotel Tokyo
Hakone Yumoto Fujiya Hotel Yumoto Fujiya Hotel
Takayama Hida Hotel Plaza Hida Hotel Plaza
Kanazawa Hotel Nikko Kanazawa Hotel Nikko Kanazawa
Kyoto Karasuma Kyoto Hotel New Miyako Hotel OF Rihga Hotel Kyoto
Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid
Indien één van bovenstaande accommodaties is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. Hiervoor kan een meerprijs gelden.

Highlights of Japan

Accommodatie

Naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties.

Maaltijden

Volgens beschrijving (L=Lunch).

Vervoer

Per airco (mini)bus en lokale bus. De trajecten Hakone-Nagoya (dag 5) en Kyoto-Tokyo (dag 8) worden uitgevoerd per Shinkansen-trein (tweedeklasse). De trajecten Nagoya-Takayama (dag 5) en Kanazawa-Kyoto (dag 7) worden uitgevoerd met een Limited Express trein (tweedeklasse).

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies zijn inbegrepen, inclusief entreegelden, tenzij anders vermeld.

Deelnemers

Minimaal 2 en maximaal 40 deelnemers (wisselend gezelschap).

Bijzonderheden

→ Er kunnen wijzigingen in het programma zijn wegens bijvoorbeeld weersomstandigheden of nationale feestdagen

→ Tijdens de reis zal uw bagage op sommige trajecten separaat worden vervoerd. Wij raden u aan voor de overnachtingen in Takayama en Kanazawa een aparte reistas mee te nemen

→ Uw reisgezelschap kan verschillen per dag daar de reis is opgebouwd uit losse excursies

→ De meeste excursies kunnen ook los worden geboekt

→ Het is ook mogelijk om de reis te laten eindigen in Kyoto. U heeft hier dan een extra overnachting (dag 8). Op dag 9 volgt de transfer naar de luchthaven. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Prijsoverzicht

VertrekdatumPrijs p.p.

 • NB - De bovenstaande prijsinformatie is onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid van onder andere de vliegtarieven.
 
 
 

REISVERHALEN

Laat u inspireren door reisverhalen over Japan van onze reisspecialisten, lokale vertegenwoordiging en onze reizigers.
 

Onze reisspecialisten

"In Japan is alles in balans!"

Onze reizigers

"Japan zal ons zeker bijblijven."

Onze lokale agent

"Japan is niet in één woord samen te vatten."